Vežbajte sa nama – funkcionalni individualni treninzi u potpunosti prilagođeni vašim potrebama


Brz razvoj tehnologije i sve veća zavisnost različitih radnih pozicija od rada na kompjuteru, doveli su to toga da svakog dana više sati provedemo u sedećem položaju. Takav način rada doveo je i do toga da sve veći broj ljudi oseća bol i ukočenost u vratu, ramenima, leđima, kukovima, lumbalnom delu kičme. Uz manjak ili nedostatak fizičke aktivnosti, ovakav način rada i života negativno utiče i na vaše mišiće i zglobove.

Višesatno svakodnevno sedenje postavlja vaše telo u položaj gde su mišići u konstantnom skraćenom i napregnutom položaju. Kao rezultat napetosti mišića pored ukočenosti može doći i do glavobolje, problema sa koncentracijom, problema sa cirkulacijom kao i do umora i problema sa očima. U sedećem položaju, mišići pregibači kuka su skraćeni, kao i grudni mišići, dok su mišići gornjeg dela leđa izduženi. Taj položaj dovodi do njihove atrofije kao i bolova i ukočenosti u vratu i duž celih leđa. Ovaj mišićni disbalans u kombinaciji sa gore pomenutim problemima jasno govori da su telu potrebne vežbe kako dugoročno sedenje ne bi remetilo kvalitet života ili ostavilo trajne posledice na kičmeni stub.


Najefikasniji način da ojačate svoje mišiće i telo, a uz to popravite držanje i kondiciju, jesu funkcionalni treninzi, bez obzira da li se rekreativac, početnik u vežbanju ili iskusan vežbač. Kroz individualne treninge, gde imate stručan nadzor personalnog trenera, lakše ćete doći do cilja i izbeći mogućnost nepravilnog izvođenja vežbi ili povreda.


Zašto baš funkcionalni treninzi?


Funkcionalni trening, kako i samo ime kaže, dovodi do pravilnog funkcionisanja tela, odnosno svakog mišića u našem telu, uključujući leđne, trbušne i sedalne mišiće. Vežbe koje se sprovode na ovom tipu treninga, sa rekvizitima ili bez njih, omogućiće vam da u potpunosti ovladate svojim telom u svakom obliku kretanja i naprezanja. Zato se sprovode i kao deo različitih terapija, jer ovaldati kretanjem svog tela – znači postati otporniji i manje sklon povredama. Osim toga ovom vrstom treninga ćete postići i


Bolju fleksibilnost i obim pokreta

Pravilano držanje, stabilnost i ravnotežu

Bolje fizičke i mentalne performanse

Smanjen nivo stresa a povećanu produktivnost

Brži metabolizam koji topi masne naslage

Poboljšanje kompozicije tela

Veću i bolju mišićnu masu, snagu, izdržljivost

Prevenciju povreda i rehabilitaciju nakon prethodnih povredaOno što je sigurno je da ćete se osećati bolje, imati više energije, a manje bolova u leđima, ramenima i vratu i na posletku oblikovati i zdravo telo kakvo ste oduvek želeli da imate.

Ipak, kao što je već rečeno, funkcionalne treninge treba praktikovati uz nadzor stručnog lica, kako biste bili sigurni da sve vežbe izvodite pravilno i kako bi se telo ojačalo i povrede sprečile a ne desile tokom treninga. Uz personalnog trenera sve vežbe izvode se smisleno i za svaku vežbu znate razlog zašto je izvodite i kako će vam pomoći.

U Lokomoto Centru vodimo brigu o Vašem zdravlju. Zato smo za vas osmislili mesečni program vežbi dizajniran specijalno za vas, strogo prilagođen vašim potrebama i vremenu.
Nakon pregleda i uzimanja anamneze pravimo program vežbanja na mesečnom nivou. Za mesec dana, odnosno 12 termina sa ličnim trenerom, cena je 12.000 dinara. Budite sigurni da ćete smanjiti nivo stresa, poboljšati pokretljivost, povećati fleksibilnost i produktivnost i na ličnom i na poslovnom planu. Zakažite svoj pregled već danas – kontakt.