https://lokomoto.rs/wp-content/uploads/2020/05/Teniski-lakat-min.jpg

Lečenje Golferskog i Teniskog Lakta Beograd

Title:

Description:

Teniski-lakat-min-1280x720.jpg

Lečenje Golferskog i Teniskog Lakta Beograd

Teniski lakat (lateralni epikondilitis) je bolno stanje koje se javlja kada su tetive u laktu preopterećene, najčešće ponavljajućim pokretima ručnog zgloba i ruke. Uprkos svom imenu, sportisti nisu jedini ljudi koji razvijaju teniski lakat. Bol u “teniskom laktu“ nastaje pre svega tamo gde se tetive mišića podlaktice pričvršćuju na koštano izbočenu stranu spoljne strane lakta. Bol se takođe može proširiti u podlakticu i zglob.

Golferski lakat (medijalni epikondilitis) je stanje koje prouzrokuje bol gde se tetive mišića podlaktice pričvršćuju na koštano izbočenu unutrašnjost lakta. Bol se takođe može proširiti u podlakticu i zglob. Golferski lakat je sličan teniskom laktu. Nije ograničen na golfere pa teniseri i drugi sportisti, bilo profesionalni ili rekreativni, koji puno koriste ručne zglobove ili jak stisak šake takođe mogu razviti golferski lakat.

Ovi problemi ne moraju da vas udalje od vaših omiljenih sportskih aktivnosti. Odmor i odgovarajući tretman mogu vas vratiti u zamah stvari.

U 90% slučajeva, ovi problemi se leče fizikalnom terapijom i precizno doziranom kineziterapijom.